Wednesday, October 13, 2010

TERAPI OZONE

eKali nie CT cite pasal terapi ozone yg dijalani oleh bapa mertua CT..bukan hanya dia tetapi almost semua ahli keluarga dan kawan2 my hubby pun mengikuti terapi ozone nie.Di sini CT postkan dulu informasi pasal terapi ozone dan utk entri akan dtg CT akan bagi pulak testimonial dr org2 yg dah menjalani terapi ini.

Terapi ozone merupakan satu terapi perubatan yang amat selamat dan berkesan tanpa sebarang kesan sampingan. Selain diguna untuk tujuan pengubatan, terapi ini amat berguna untuk tujuan pengubatan pelbagai jenis penyakit.


Ozone ditemui oleh Christopher Frieddrich Schonbein pada tahun 1840 dan semasa perang dunia pertama, Albert Wolf menggunakannya untuk tujuan pengubatan pada luka yang dijangkiti kuman.


Sejak itu, terapi ozone untuk tujuan pengubatan berkembang pesat dan pelbagai penyelidikan dilakukan untuk mengkaji keberkesanan ozone.


Ozone untuk tujuan perubatan ini dinamakan medical ozone iaitu campuran 0.05-5% ozone dan 99.95-99.5% oksigen yang dihasilkan dalam bentuk gas, dan dilarutkan dalam darah.


(Ozone dalam bentuk gas pada atmosfera adalah toksik kepada manusia)


Cara ozone bertindak


Ozone berupaya menghapuskan pelbagai virus, bakteria, fungus dan lain-lain mikroorganisma disamping sel-sel kanser di dalam darah.ianya juga meningkatkan sistem pertahanan badan, membersihkan darah dan sistem limfatik, menormalkan proses penghasilan hormon dan enzim dan mengurangkan proses keradangan (inflammation).


Dalam bahasa yang lebih mudah, ianya adalah proses detoksifikasi dan oksigenasi darah yang berkesan.


Manfaat ozone


Melalui mekanisma tindakan diatas, terapi ozone boleh diguna sebagai sebahagian kaedah rawatan holistik untuk merawat:-
  • Kanser-terutama kanser darah seperti leukaemia dan lymphoma
  • Hypercholesterolaemia (kolesterol berlebihan dalam darah)
  • Allergy dan eczema
  • Diabetes
  • Darah tinggi
  • Penyakit jantung koronari
  • Penyakit autoimmune seperti SLE
  • Kegagalan hati dan buah pinggang, terutama peringkat awal
  • Jangkitan virus seperti Hepatitis B,C dan HIV
  • Asthma
  • erectile dysfunction
  • obesity


EBOO

Ada pelbagai cara bagaimana ozone boleh dimasukkan ke dalam badan/darah, tetapi kaedah EBOO (Extracorporeal Blood Oxygenation dan Ozonation) adalah biasa digunakan di negara kita dan di pusat rawatan kami.
Melalui kaedah EBOO, darah akan dialir keluar ke satu penapis (dialyser) dimana kuman, sel-sel kanser,kolesterol, toksin dan sebagainya akan ditapis dan darah akan dioksigenasi dan diozonasi. Darah ini akan dialir semula ke dalam badan pesakit.

 KAKAK IPAR CT...ADA MIGRAINE YG TERUK.....BADAN TAK GEMUK TP BYK KOLESTEROL DLM BADAN
 MESIN OZONE YG SELAMAT DIGUNAKAN
 
BOLEH NAMPAK KOLESTEROL TERLEKAT KAT TIUB TU..

 NIE TOKSIK YANG DI KELUARKAN DARI BADAN...MCM2 WARNA ADA....YG NIE WARNA PINK


Setiap sesi TERAPI OZONE mengambil masa kira-kira 45 min - 1 jam.
Untuk kesan yang optimum, disarankan menjalani sekurang-kurangnya 3 sesi terapi ozone, setiap 1-2 minggu antara sesi.

SILA HUBUNGI CT kalau ada teman2 yang ingin menjalani terapi ozone nie. NEXT POST Ct akan ceritakan keberkesanannya dan testimonial dari keluarga CT sendiri ya.

7 comments:

Jun said...

salam CT...kita mcm interested la..kat mana ek tempat ni? brape kos nye..nnti leh bg info kt jun x? ni emel jun... junjs1102@yahoo.com

ctsamsena said...

salam JUN, u boleh call 017-6183329, Yani nama dia dan dia boleh terangkan package2 yg di offer dan kos nya sekali.

Jun said...

laaa, CT ade jwb rupanyer..ngeh3...just nk tanye satu lagi...tempat tu kat mana ek?

nazre said...

kalau org sakit kanser boleh baik ke....tindakbalas dia cepat ke utk sembuh....ke kena rawatan berterusan sampai bila-bila

Anonymous said...

boleh call sya juga.. ade wt pusat ozone theraphy nie kat subang.. 013-6296300

Ozone Therapy said...

Syarikat saye bekerja baru2 nie dapat anugerah UDS Business Award For “UDC Best Complementary Medicine Company of The Year 2011” kami ada branch di Bangi 03-89274177 dan di Rawang 03-60933471

Anonymous said...

Buat panggilan jam 9:30pagi tetapi tiada jawapan!

Post a Comment