Monday, September 20, 2010

BERAYA DI KAMPUNG HALAMAN

wowwww....besstttt beraya di Kuching, Sarawak. Makanan, kuih muih dan biskut raya byk pilihan. Tiap2 hari CT kene kawalkan diri utk jgn makan byk2 tp semuanya tak jadi masalah kerana CT pakai PB so automatik je rasa nak berhenti makan2.

CT juga sempat menemankan isteri adik yg bongsu melahirkan anak sulong dihospital, lama dah tak tgk org sakit nak bersalin nie. Ada rasa panik juga, ada rasa seronok sgt2. Alhamdulillah adik selamat melahirkan baby boy dan labour pain pun tak lama.

Layan gambar2 semasa CT beraya di sana......


NIELAH MY NEW NEPHEW..lahir pada hari MALAYSIA..16th Sept, 2010.

GAMBAR RAYA YANG SIMPLE JE.....

BISKUT RAYA.....
KEK LAPIS SARAWAK....
KEK LAPIS SARAWAK
KEK LAPIS ROLL.....


CT tak sempat nak ambil gambar makanan yg di meja makan, sibuk nak makan..hehehehehehehe.... Lagipun malulah krn ramai org tengah makan.

Nie ada cerita semasa CT balik beraya ke sana.... CT nie tak pergi ke rumah kawan2,teman2 kalau mereka tak  invite ke rumah mereka. CT terbiasa dari dulu lagi, kalau nak berkunjung ke rumah orang kene ada undangan atau ckp dgn CT. My mum memang hairan kerana dia kata hari raya mana ada mcm tu, boleh gi ziarah menziarahi sanak saudara dan kawan2. 
Lagipun ada incident berlaku di mana CT nak gi ke rumah kawan lama nie, hntr sms kata nak gi rumah dia tapi dia tak balas2 pun, so nmpknya tak sudi lah tu...sms pertama tanya khabar dia balas tp sms ke 2 tak berbalas...Jadi takut pulak ....malu pun ada....hehehehehehe...... Tulah pengalaman beraya di Malaysia....

 NIELAH GMBR CT TERBARU...BAJU TU LONGGAR DAHH.....

0 comments:

Post a Comment